Klaverblad helpt bij de behandeling van osteoporose in de menopauze

Weideklaver is een medicinale plant die op grote schaal wordt gebruikt om enkele van de meest voorkomende symptomen van de menopauze te verlichten, zoals opvliegers, nachtelijk zweten, vaginale droogheid en zelfs verlies van botmassa die leidt tot ontwikkeling van osteoporose.

Deze plant bevat in zijn samenstelling een grote hoeveelheid isoflavines, wat een soort substantie is die de werking van het hormoon oestrogeen nabootst, dat bij vrouwen afneemt van 40 of 50 jaar. Het lichaam blijft dus normaal functioneren, zonder de symptomen te veroorzaken die veroorzaakt worden door de afname van de oestrogenen na die leeftijd.

Vanwege dit effect is het gebruik van klaverblad ook in staat om reabsorptie van calcium in de botten te voorkomen, de massa te behouden en te voorkomen dat het dunner en fragieler wordt, waardoor de gebruikelijke fracturen van de menopauze worden voorkomen.

Bovendien kan klaverblad worden gebruikt om ademhalingsproblemen en huidaandoeningen zoals psoriasis te verlichten of te behandelen. Zie nog een uitstekende remedie voor thuis om de symptomen van psoriasis te verminderen.

Waar te koop

Weideklaver is te vinden in winkels met natuurlijke producten, open markten en zelfs in sommige supermarkten, in de vorm van pakketten met gedroogde bloemen, capsules of geconcentreerd extract.

Waar is het voor

Naast het vermogen om de symptomen van de menopauze te verlichten, en vanwege zijn laxerende, reinigende en helende eigenschappen, wordt klaverblad ook gebruikt bij de behandeling en symptomatische verlichting van problemen zoals:

  • psoriasis;
  • acne;
  • eczeem;
  • steenpuisten,
  • hoesten,
  • slijm;
  • bronchitis;

Wanneer cloverleaf langer dan 14 dagen wordt ingenomen, kan het ook een milde laxerende werking hebben, waardoor de stoelgang van mensen die vaak aan constipatie lijden, kan worden gereguleerd.

Hoe te gebruiken

De ideale dosis voor de behandeling van de menopauze is 40 of 80 mg isoflavine, dus de beste optie is om de klavercapsules te nemen, omdat het gemakkelijker is om de hoeveelheid te regelen.

Voor andere problemen, is het raadzaam om een ​​kruidkundige te raadplegen om de aanbevolen dosis te kennen, afhankelijk van de intensiteit van de symptomen.

Als u wilt, kunt u een thee maken van de plant door een theelepel gedroogde bloemen toe te voegen aan 175 ml kokend water, waarna u het 10 minuten laat staan. Na 3 keer per dag kneden en thee drinken.

Wat zijn de bijwerkingen

Weideklaver wordt goed verdragen en daarom zijn er geen bijwerkingen beschreven voor het gebruik, maar het mag alleen worden gebruikt met de kennis van een kruidkundige, vooral als u hormonale substitutietherapie gebruikt of anticoagulantia gebruikt zoals acetylsalicylzuur of warfarine.

Wie zou niet moeten gebruiken

Weideklavertjes mogen niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap of door vrouwen die borstvoeding geven.