Tormentila tegen diarree

Tormentila, ook bekend als Potentilla, is een medicinale plant die wordt gebruikt om een ​​maag- of darmprobleem te behandelen, zoals gastro-enteritis, diarree of darmkrampen.

De wetenschappelijke naam van Tormentila is Potentilla erecta en deze plant kan worden gekocht bij winkels met natuurlijke producten, apotheken of vrije markten. Deze plant kan worden gebruikt voor thee of tincturen, of kan worden gekocht als capsules met een droog plantenextract.

Waar is het voor

Tormentila wordt gebruikt voor de behandeling van maagproblemen zoals maagpijn of gastro-enteritis of voor de behandeling van darmproblemen zoals darmkolieken of diarree. Bovendien kan deze plant ook worden gebruikt voor de behandeling van andere problemen zoals neusbloedingen, brandwonden, aambeien, stomatitis, gingivitis en bij de behandeling van wonden met moeilijke genezing.

eigenschappen

Tormentila is een medicinale plant die antiseptische en adstringerende eigenschappen heeft en dus een genezend effect heeft op de huid en slijmvliezen.

Hoe te gebruiken

Tormentila kan worden gebruikt in de vorm van thee of tincturen, die kunnen worden bereid met gedroogde of verse plantenwortels of gedroogde extracten.

1.Chá de Tormentila voor darmkoliek

Thee bereid met gedroogde of verse wortels van Tormentila kan worden gebruikt om darmkrampen en gastro-enteritis symptomen te verlichten, en om het voor te bereiden, hebt u nodig:

  • ingrediënten: 2 tot 3 eetlepels gedroogde of verse wortels van Tormentila.
  • Wijze van voorbereiding: Plaats de wortels van de plant in een kopje en voeg 150 ml kokend water toe. Dek af en laat gedurende 10 tot 15 minuten staan. Coar voor het drinken.

Deze thee moet 3 tot 4 keer per dag worden gedronken.

Bovendien is de thee van deze plant ook zeer geschikt voor de behandeling van huidproblemen, langzaam genezende wonden, aambeien of brandwonden, in deze gevallen is het aan te raden om kompressen in de thee te drenken die direct op het te behandelen gebied worden aangebracht. Zie andere huisremedies voor het behandelen van hemorroïden in huisremedies voor hemorroïden.

2. Oplossing voor problemen in de mond

De oplossingen bereid met de wortels van deze plant, zijn geïndiceerd om mondspoelingen te maken om problemen in de mond te behandelen zoals stomatieten, gengivites, faryngitis en tonsillitis, vanwege het antiseptische en cicatrizante effect.

  • ingrediënten: 2 tot 3 eetlepels wortels van Tormentila.
  • Wijze van voorbereiding: plaats de wortels van de plant in een pot met 1 liter water en kook gedurende 2 tot 3 minuten. Dek af en laat afkoelen.

Deze oplossing moet worden gebruikt om gorgelen of mondwater te maken, meerdere keren per dag, indien nodig.

3. Kleurstoffen voor diarree

Tormentila-tincturen kunnen worden gekocht in drogisterijen of in winkels met natuurlijke producten en zijn geïndiceerd voor de behandeling van diarree, enterocolitis en enteritis.

Kleurstoffen moeten indien nodig meerdere keren per dag worden ingenomen en doses van 10 tot 30 druppels worden aanbevolen en kunnen elk uur worden ingenomen.

Bijwerkingen

Bijwerkingen van Tormentila kunnen een slechte spijsvertering en maagpijn omvatten, vooral bij patiënten met een gevoelige maag.

contra-indicaties

Tormentila is gecontra-indiceerd voor zwangere en zogende vrouwen en voor patiënten met een gevoelige maag.