Behandeling voor Ogilviesyndroom

De behandeling van het syndroom van Ogilvie, dat is een ernstig probleem waardoor buitensporige verwijding van de darm worden voorgeschreven door gastroenterologist en meestal gemaakt opname in het ziekenhuis voor een constante beoordeling van de patiënt en om de ontwikkeling van ernstige complicaties zoals perforatie van de darm, bijvoorbeeld.

In het algemeen wordt de behandeling gestart met voedsel rust seruminjecties en direct in de ader van een maagsonde van de mond naar de maag geplaatst te helpen verlichten druk in de darm.

Echter, als er geen verbetering van de symptomen na 3 dagen van de behandeling, de arts kan ook aan het gebruik van een drug, genaamd neostigmine, die helpt om de darm uitpakken, maar het kan verschillende bijwerkingen veroorzaken, vooral bij patiënten met hartproblemen , nierziekte of geschiedenis van gastroduodenale ulcus.

In ernstigere gevallen, waarin geen van de behandelingen bovenbeschreven effecten heeft of er een groot risico van een complicatie kan worden gebruikt operatie om een ​​tijdelijke cecostomy bestaande uit een intestinale direct binden aan de huid uit te voeren om de druk in het kanaal te verminderen darmklachten en verlicht de symptomen.

Diagnose van het Ogilvie-syndroom

De diagnose van het syndroom van Ogilvie's kan via observatie en palpatie van de buik door een gastroenterologist en het uitvoeren van diagnostische tests, zoals buikoverzichtsfoto, barium enema of abdominale CT-scan. Zie hoe klysma wordt gedaan: Opaque klysma.

Naast de diagnose van Ogilvie-syndroom kan de gebruikte tests ook helpen identificeren letsels zoals abdominale of retroperitoneale bloeden tumoren, die kunnen worden veroorzaakt het ontstaan ​​van het probleem, het vergemakkelijken van de behandeling.

Symptomen van het Ogilvie-syndroom

De belangrijkste symptomen van het syndroom van Olgivie zijn:

  • Intense pijn in de buik;
  • Gezwollen buik;
  • Misselijkheid en braken;
  • Verandering in de stoelgang gewoonten, vooral constipatie;
  • Koorts boven 38º C.

Deze symptomen kunnen verschijnen geleidelijk aan steeds intenser ongeveer 24 uur na de ontwikkeling van het probleem en komen vaker voor bij patiënten met intestinale chirurgie geschiedenis, degeneratieve ziekten zoals Parkinson en Alzheimer, of die worden behandeld met antidepressiva, morfine of antiparkinsongeneesmiddelen.