Behandeling voor Yersinia pestis-infectie

De behandeling van Yersinia pestis moet worden gestart kort na de eerste symptomen van de ziekte door toediening van antibiotica gedurende een periode van 10 dagen, afhankelijk van het medisch rapport, zoals:

  • streptomycine;
  • tetracycline;
  • gentamicine;
  • fluoroquinolone;
  • Chlooramfenicol.

De behandeling gebeurt in isolatie om de verspreiding van de bacteriën te voorkomen. Behandeling die initieel is gestart, vermindert de kans op overlijden tot minder dan 5%. Daarnaast is het belangrijk om de bestrijding van plagen en / of knaagdieren op de plaats van verblijf uit te voeren om het ontstaan ​​van besmette dieren te voorkomen.

De bacteriënYersinia pestis is een oorzaak van builenpest of zwarte pest en is te vinden in vlooien, die voornamelijk aanwezig zijn in geïnfecteerde knaagdieren. Deze ziekte is ernstig en vaak dodelijk als ze niet wordt behandeld. Het wordt voornamelijk gekenmerkt door zeer gezwollen en pijnlijke tandvlees, ernstige hoofdpijn en constante koude rillingen. Leer de belangrijkste symptomen van builenpest.

Levenscyclus van bacteriën

Vlooien voeden zich met bloed, vooral knaagdieren. Als knaagdieren zijn besmet met Yersinia pestisbij het parasiteren van het dier verwerft de vlo ook deze bacterie. Wanneer het knaagdier sterft, zoekt de besmette vlo naar andere lichamen om zich te blijven voeden met bloed. Zo kan het andere knaagdieren en andere dieren, zoals katten of mensen, door middel van beten infecteren.

Elke vlo kan maandenlang geïnfecteerd blijven en dus meer mensen en meer dieren infecteren. De eerste symptomen van Yersinia pestiskomen tussen twee en zes dagen na infectie.

Hoe overdracht plaatsvindt

De overdracht van deze bacterie op mensen kan op verschillende manieren plaatsvinden, waaronder:

  • Geïnfecteerde vlooienbeet;
  • Manipulatie van bloed, secretie of weefsels van geïnfecteerde dieren;
  • Bijt en schaafwonden van besmette katten.

De minst voorkomende wijze van transmissie tot braken, niezen en hoesten, waarbij de druppels in de lucht verspreid en kan deze bacterie verspreiden onder de bevolking, dus is het belangrijk dat men de behandeling uitvoert afzonderlijk wordt uitgevoerd.

Hoe te voorkomen

Preventie van deze infectie kan worden gemaakt op basis van knaagdieren en plagen en insectenwerende middelen voor vlooienbeten voorkomen, omdat de bacteriën die pest veroorzaakt vooral infecteren ratten, muizen en eekhoorns, waarbij zij vooral van vlooien . Het is ook belangrijk om beschermingsmiddelen te dragen bij het hanteren bloed, secretie en mogelijk geïnfecteerd dierlijk weefsel.

De mensen reizen naar endemische plaatsen met een risico van blootstelling aan de bacterie kan preventieve doses van tetracycline nemen.