Behandeling voor Morgagni Hernia

Behandeling voor Morgagni hernia, wat een zeldzaam aangeboren probleem is in het middenrif, moet worden geleid door een algemene chirurg en wordt meestal gedaan met een operatie om het probleem kort na de diagnose te corrigeren.

Over het algemeen wordt een operatie uitgevoerd door laparoscopie door een kleine snede tussen de ribben, waar de chirurg een kleine flexibele buis in het diafragma steekt om het diafragma defect te corrigeren. De patiënt moet meestal 6-10 dagen in het ziekenhuis worden opgenomen en kan na die tijd weer naar huis.

Behandeling voor Morgagni hernia moet bij alle patiënten worden gedaan, zelfs als er geen symptomen zijn, omdat er een risico is op ernstige complicaties zoals verzakking of intestinale wurging als een deel van de darm de plaats van de hernia passeert.

Symptomen van Morgagni Hernia

De belangrijkste symptomen van hernia Morgagni omvatten:

  • Moeilijk ademhalen;
  • Ongemak in het borstbeengebied;
  • Recidiverende luchtweginfecties, zoals longontsteking;
  • Brandend maagzuur en slechte spijsvertering;
  • Misselijkheid en braken;

Deze symptomen zijn zeer zeldzaam, dus het is gebruikelijk dat de hernia van Morgagni alleen wordt geïdentificeerd tijdens routine-examens, zoals röntgenfoto's op de borst of buik-CT, bijvoorbeeld.

Symptomen van de hernia Morgagni kunnen ook wijzen op een ander probleem dat bekend staat als een hiatale hernia.

Diagnose van Morgagni hernia

Diagnose van de Morgagni-hernia kan bijvoorbeeld worden uitgevoerd via de thoraxfoto of abdominale CT, maar in sommige gevallen kan een endoscopie nodig zijn om de passage van delen van het maagdarmkanaal door de plaats van de hernia te bevestigen.