Vertalen: wat het is, hoe het is gemaakt en wat verzorging

Vertalen is een techniek waarbij de baby aan de borst wordt gebracht om de eigen melk van de moeder te voeden die eerder door een buis in de buurt van de tepel is teruggetrokken. Deze techniek wordt veel gebruikt in gevallen van te vroeg geboren baby's die niet sterk genoeg zijn om moedermelk te zuigen of die in ziekenhuisincubators moeten verblijven.

Daarnaast kan translactatie worden uitgevoerd om de productie van moedermelk te stimuleren, die gewoonlijk ongeveer 2 weken duurt.

De vertaling en de relactivering zijn soortgelijke technieken, maar het verschil is dat de translactatie alleen moedermelk gebruikt en de relatering gebruik maakt van kunstmatige melk. Begrijp wat relacting is en hoe het te doen.

Hoe te vertalen

Vertalen kan thuis, met de hand met een fles, of met behulp van een translationele kit die verkrijgbaar is bij sommige apotheken en babyartikelenwinkels.

Handmatige vertaling

Handmatige vertalingen moeten worden uitgevoerd volgens het advies van de kinderarts:

  • De vrouw moet de melk met de hand of met behulp van hand- of elektrische apparaten terugtrekken en in een fles, spuit of beker bewaren. Vervolgens moet één tip van de nasogastrische slang nummer 4 of 5 (volgens het advies van de kinderarts) in de houder worden geplaatst waarin de melk is bewaard en het andere uiteinde van de sonde dicht bij de tepel, vastgemaakt met crêpe-tape. Als dit is gebeurd, kan de baby al bij de vader worden geplaatst om door de sonde te zuigen.

Baby's zijn meestal niet bestand tegen translactatie en na een paar weken is het al mogelijk om borstvoeding te geven en het wordt niet aanbevolen om de baby tijdens het proces een flesje te geven.

Vertalen met kit

De translationele kit is te vinden bij apotheken of baby-productwinkels en bestaat uit het handmatig uitnemen van melk, of met behulp van hand- of elektrische apparaten, die in de door de kit geleverde container moet worden bewaard. Indien nodig, moet u de kitsonde nog steeds aan de borst bevestigen en de baby's door de sonde laten verzorgen.

Zorg voor translacatie

Welke methode voor vertaling ook wordt gekozen, de moeder moet enige zorg hebben, zoals:

  • Plaats de container met melk hoger dan de borst, zodat de melk beter stroomt;
  • Kook het vertaalmateriaal 15 minuten voor gebruik;
  • Was het materiaal na gebruik met zeep en water;
  • Vervang de probe elke 2 tot 3 weken gebruik.

Bovendien kan de moeder de melk intrekken en bewaren om de baby later te geven, maar moet zich wel bewust zijn van de plaats en het tijdstip van bewaring van melk. Leer hoe u moedermelk goed kunt onderhouden.